Bursa’da Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da şiddetli kar yağışı sonrası pistler kayakçılarla doldu taştı.
Bugün hava sıcaklığının en yüksek – 4 en düşük – 9 olarak ölçüldüğü Uludağ’da kar kalınlığı da 1 metreye ulaştı. Sömestir tatilinden sonra otellerin büyük ölçüde boşalması beklenirken büyük çoğunluğu İstanbul, Ankara ve İzmir’den gelen vatandaşların uzun süre kiraladığı odalar işletmecilerin yüzünü güldürdü.
Aralıksız devam eden kar yağışı kayak ve board tutkunlarını da zirveye çekti. Hafta sonu günübirlik kayak yapmak için gelenlerde eklenince pistlerde adeta şenlik havası yaşandı. Milli Parklar’dan itibaren beyazla kaplanan ağaçlar ve yolların drone ile gökyüzünden görüntüsü kartpostalları aratmadı. Oteller bölgesinin sis bulutları arasındaki gece görüntüsü de izleyenleri büyüledi.
Kayak yapmak için telesiyej sırası bekleyen binlerce kişinin zirveye doğru uzanan kuyruk görüntüsü gökyüzünden bakılınca tabloları aratmadı.
Sabah saatlerinden itibaren kayak merkezine akın eden ziyaretçiler, soğuk hava ve kar yağışına aldırış etmeden kayak yapmanın keyfini çıkarmak istedi. Ancak yoğunluk nedeniyle teleferik ve kayak pistlerinde zaman zaman izdiham yaşandı.







