Bursa’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Çin’in başkenti Pekin’de bir araya geldi.
Çin, Rusya ile Kuzey Kore zirvesine ev sahipliği yaptı. Zafer Günü kutlamalarına katılmak üzere Çin’de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile başkent Pekin’de görüştü. Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, görüşmenin Putin’in ikametgahı olan “Diaoyutai Devlet Konukevi”nde gerçekleştiği bildirildi. Açıklamaya göre, Putin görüşmede yaptığı açıklamada, “Bugün sabah saatlerinden beri birlikte vakit geçirdik, Çinli dostlarımızın düzenlediği törenlere katıldık. Tüm bu etkinliklerin son derece mükemmel, çok iyi ve yüksek bir düzeyde geçtiğini belirtmek isterim. Bu etkinlikler bir şekilde doğrudan ülkelerimizi ilgilendiriyor, çünkü bizler, ülkelerimiz, Nazizme, Faşizme ve Militarizme karşı ortak mücadeleye katıldık” dedi.

“Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler özel bir güven ve dostluk çerçevesinde gelişti”
Kim Jong Un ile özel bir görüşme yapma fırsatı bulduğu için “çok mutlu” olduğunu belirten Putin, “Son zamanlarda ülkelerimiz arasındaki ilişkiler özel bir güven ve dostluk çerçevesinde gelişti, bir ittifak ilişkisi şekline büründü. Bildiğiniz gibi, sizin girişiminizle, özel birimlerinizi Kursk bölgesinin kurtuluşuna katılmaya gönderdik ve bu, bizim Rusya Federasyonu ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmamıza tamamen uygun bir şekilde gerçekleşti. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, askerleriniz cesurca ve kahramanca savaştılar. Ayrıca, sizin silahlı kuvvetlerinizin ve askerlerinizin ailelerinin verdiği kayıpları asla unutmayacağız” diye konuştu. Kuzey Kore’ye destekleri için teşekkür eden Vladimir Putin, “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti halkına en içten teşekkürlerimi iletmenizi rica ediyorum. Sizi görmekten çok mutluyum ve ikili ilişkilerimiz hakkında tüm boyutlarıyla, her alanda konuşma fırsatımızın olacağı için de heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.











