Putin camide Kur’an-ı Kerim’i öptü!

featured
epa11557529 Russian President Vladimir Putin (C) and Head of the Chechen Republic Ramzan Kadyrov visit to the new Prophet Isa Mosque in Grozny, Chechen Republic, Russia, 20 August 2024 (issued 21 August 2024). EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Çeçenistan’da yeni yapılan camiyi ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim’i öptüğü anlar gündem oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2011 yılından bu yana ilk kez Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği sürpriz ziyaret gündemdeki yerini koruyor. Putin’in Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov ve Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev ile birlikte başkent Grozni’de yeni yapılan Hazreti İsa Cami’ni gezdi. Putin’in camiye hediye ettiği altın kaplamalı ve değerli taşlarla süslenmiş Kur’an-ı Kerim’i eline alarak öptüğü anlar dikkat çekti. Putin’in daha sonra Kuran-Kerim’i eline alarak Kadirov ve Müftü Mezhiev ile birlikte fotoğraf çektirdiği görüldü. Putin’in Kur’an-ı Kerim’e saygı gösterdiği anlar sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Putin’in Çeçenistan ziyareti

Rusya lideri Putin, geçtiğimiz 20 Ağustos’ta 13 yıl aradan sonra ilk kez Çeçenistan Cumhuriyeti’nde Ramazan Kadirov ve diğer yetkililer tarafından karşılanmış, Çeçenistan’ın ilk lideri Ahmet Kadirov’un mezarını ve Gudermes’teki Rus Özel Kuvvetler Üniversitesi’ni ziyaret etmişti. Putin, üniversitede Ukrayna’da savaşmak için eğitim gören Çeçen birlikleri ve gönüllülerle bir araya gelmişti. Putin ve Kadirov, ziyaret çerçevesinde çalışma toplantısı gerçekleştirmişti. Kadirov, görüşmede Çeçenistan’ın Ukrayna’da savaşmak için şu ana kadar 19 bini gönüllü olmak üzere toplam 47 bin asker gönderdiğini söylemişti.

Takip Et
Bildir
guest
Kimse görmeyecek. Yorumunuza cevap yazıldığında bildirim almak için. (İsteğe Bağlı)

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
0
Habere yorum yapabilirsiniz.x