İznik’te Papa’nın ziyaretinin ardından 2 bin 200 yıllık surlardaki özel mülk satışa çıktı

featured
BURSA'NIN İZNİK İLÇESİNDE TARİHİ 2 BİN 200 YILA DAYANAN SURLARIN İÇİNDE YER ALAN VE BÖLGEDE BENZERİ BULUNMAYAN BU ARSA 720 METREKARE OLMASINA RAĞMEN FİYATI GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI VE SATIŞA ÇIKARILDI. (MEHMET BULDU - ÖZDEMİR YİĞİT/BURSA-İHA) Papa 14. Leo'nun ziyareti sonrası İznik'te 2 bin 200 yıllık surlarla çevrili 720 metrekare sit içindeki arsa 5,5 milyon liradan satışa konuldu. Arsa kültürel değeri nedeniyle ilçenin en dikkat çeken gayrimenkul ilanlarından biri oldu.
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Papa 14. Leo’nun ziyareti sonrası İznik’te 2 bin 200 yıllık surlarla çevrili 720 metrekare sit içindeki arsa 5,5 milyon liradan satışa konuldu. Arsa kültürel değeri nedeniyle ilçenin en dikkat çeken gayrimenkul ilanlarından biri oldu.


İznik Gölü yürüyüş yoluna sadece 10 metre mesafedeki parsel, tarihi 2 bin 200 yıllık sur duvarlarıyla çevrili olmasıyla dikkat çekiyor. Hobi bahçesi bile yapılamayacak arsanın dönümü 7,5 milyon lirayı buluyor.
Gayrimenkul Danışmanı Alper Tuzcu, “Burada gördüğünüz arsa 720 metrekare. Etrafı surlarla çevrili Osmanlı, Bizans, Selçuklu ve Roma dönemine ait ve bu arsa sit alanı içerisinde herhangi bir yapılaşma izni yoktur. Hobi bahçesi olarak bile kullanılabilceğini düşünmüyorum bunları tabii İznik Belediyesine sormamız gerekiyor bu arsanın koleksiyon değerini olduğunu düşünüyorum. Papa’nın İznik ziyareti sonrasında gayrimenkullerde daha önce görülmemiş etkiler olmaya başladı. Bundan önce İznik zaten değerliydi ve daha da değerli olma yolunda ilerliyor” ifadelerini kullandı.


Arsanın, sit alanı statüsünde bulunması nedeniyle yapılaşmaya kapalı olduğu belirtildi.

Takip Et
Bildir
guest
Kimse görmeyecek. Yorumunuza cevap yazıldığında bildirim almak için. (İsteğe Bağlı)

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
0
Habere yorum yapabilirsiniz.x