İstanbul’da bir ilk başladı: Evcil köpeklerle afet eğitimi veriliyor!

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem Haftası kapsamında 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla İstanbul’da afetlere hazırlık çalışmalarına dikkat çekildi. AFAD’dan sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere evcil köpeklerin eğitim almaya başladığını belirtti. Eğitime uygun köpeklerin belediyelerin eğitim merkezlerinde arama ve kurtarma eğitimleri alarak sayılarının artırılmasının planlandığı açıklandı.

Türkiye’nin ve İstanbul’un deprem gerçeğiyle yaşadığının altını çizen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, depremin bir doğa olayı olduğunu ve buna uygun şekilde yaşam alışkanlıklarının belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

“DEPREME KARŞI EN ÖNEMLİ TEDBİR SAĞLAM BİNALAR”

Hersanlıoğlu, deprem riskine karşı en önemli tedbirin güvenli yapılarda yaşamak olduğunu vurguladı. Arnavutköy ilçesindeki bina stokuna ilişkin dikkat çekici bilgiler paylaşan Hersanlıoğlu, “Arnavutköy’de yaklaşık 43 bin bina bulunuyor. Bu binaların yaklaşık 17 bininin belediyede planı ve projesi var. Ancak yaklaşık 26 bin binanın plan ve projesi belediyede bulunmuyor. Bu da en iyi ihtimalle bu yapıların ciddi bir denetim görmemiş olabileceğini gösteriyor. İstanbul’da özellikle 2000 yılı öncesi yapılan binaların büyük kısmında deniz kumu kullanılmış olma ihtimali de oldukça yüksek. Bu nedenle depreme dayanıklılık açısından risk oluşabiliyor” ifadelerini kullandı.

Hersanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Yarısı Bizden” kampanyasına hatırlatrak, riskli binalarda yaşayan vatandaşlara başvuru çağrısında bulundu. Hersanlıoğlu, “Binalarının riskli olduğunu düşünen vatandaşlarımızın bu kampanyaya başvurarak kentsel dönüşüm sürecine dahil olmalarını özellikle tavsiye ediyoruz” dedi.

Takip Et
Bildir
guest
Kimse görmeyecek. Yorumunuza cevap yazıldığında bildirim almak için. (İsteğe Bağlı)

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
0
Habere yorum yapabilirsiniz.x