Dünya Bankası, gıda krizine karşı uyardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Bankası, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın neden olduğu olumsuz sonuçlar ve her geçen gün büyüyen gıda krizinin insani felaket boyutlarına doğru ilerlediğini aktardı. Dünya Bankası Başkanı David Malpass, savaş sebebiyle oluşan krizin devam etmesi durumunda gıda fiyatlarının rekor düzeyde artacağını ve yüz milyonlarca insanı yoksulluğa ve yetersiz beslenmeye iteceği konusunda uyardı.

Dünya Bankası, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşın gıda krizine yol açacağı konusunda uyarıda bulundu.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, dünyanın Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden kaynaklanan gıda krizinden kaynaklanan bir “insan felaketi” ile karşı karşıya olduğunu söyled

Küresel yoksulluğu azaltmakla görevli kurumun başındaki Malpass, yaptığı açıklamada, kriz devam ederse gıda fiyatlarındaki rekor artışların yüz milyonlarca insanı yoksulluğa ve yetersiz beslenmeye iteceği konusunda uyardı.

Dünya Bankası Başkanı, “Bu bir insani felaket. Beslenme düşüyor ve daha sonra, bu konuda hiçbir şey yapamayan, buna kendileri sebep olmayan ve fiyatların yükseldiğini gören hükümetler için de siyasi bir meydan okuma haline geliyor” dedi.

Dünya Bankası, gıda fiyatlarında ortalama yüzde 37’lik bir artış olabileceğini tahmin ettiğini söylerken, bunun en çok yoksul kesimi etkileyeceğini belirtti.

“Bu, Covid için de geçerliydi” diyen Malpass, fiyat artışlarının görüldüğü alanların geniş ve derin olduğunun altını çizdi.

“Artışlar, her türden yağı, tahılı etkiliyor ve sonra diğer mahsullere, mısır mahsullerine giriyor, çünkü buğday yükseldiğinde yükseliyorlar” diyen Dünya Bankası Başkanı, dünyada herkesi beslemeye yetecek kadar gıda olduğunu ve küresel stokların tarihsel standartlara göre büyük olduğunu ancak gıdayı ihtiyaç duyulan yere ulaştırmak için bir paylaşım veya satış süreci olması gerektiğini söyledi.

Dünya Bankası başkanı ayrıca, artan gıda ve enerji fiyatları arasında gelişmekte olan ülkelerin büyük Covid-19 salgını borçlarını ödeyememelerinden kaynaklanan “kriz içinde kriz” konusunda uyardı.

Takip Et
Bildir
guest
Kimse görmeyecek. Yorumunuza cevap yazıldığında bildirim almak için. (İsteğe Bağlı)

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Habere yorum yapabilirsiniz.x