Dolar 28 Temmuz’da kaç TL oldu? Euro kaç TL?

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni haftaya döviz kurları yatay bir seyirle başladı. Dolar/TL kuru 40,54 TL, Euro/TL ise 47,67 TL seviyesinden açılış yaptı. Temmuz ayı boyunca dolar kuru yüzde 1,60, euro ise yüzde 1,91 oranında yükseldi.

Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu B1’den Ba3’e yükseltti ve not görünümünü “durağan” olarak belirledi. Moody’s açıklamasında, bu kararın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) uyguladığı sıkı para politikasındaki kararlılığı yansıttığı vurgulandı. Enflasyon baskılarının azaldığı ve Türk Lirası’na olan güvenin arttığına da dikkat çekildi.

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings ise Türkiye’nin kredi notunu BB- seviyesinde korurken görünümünü de “durağan” olarak teyit etti. Fitch, not kararının arkasında Türkiye’nin politik riskleri ve mevcut yüksek enflasyonun etkili olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek: Ekonomimizin Dayanıklılığı Teyit Edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Moody’s’in not artışı sonrası yaptığı değerlendirmede, “Bu not artışı, süreci başarıyla yönettiğimizi ve ekonomimizin dayanıklılığını teyit ediyor” dedi. Bakan Şimşek ayrıca, ekonomi programı uygulandıkça risk priminin düşeceğini, finansmana erişimin kolaylaşacağını ve not artışlarının süreceğini belirtti.

Küresel Gündemde Fed ve Trump Baskısı

Küresel piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından çarşamba günü TSİ 21:00’de açıklanacak faiz kararına odaklandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, Fed’e yönelik “Faizleri indirmelisin! Hemen şimdi” baskısı sürerken, haziran ayında beklentilerin altında gelen enflasyon verileri de faiz indirimi beklentilerini gündeme getirdi. Ancak Fed’in bu toplantıda faizi sabit bırakması bekleniyor.

ABD-AB Anlaşması Piyasaları Rahatlattı

Küresel piyasaları etkileyen bir diğer gelişme ise ABD ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan ticaret anlaşması oldu. Anlaşmanın açıklanmasının ardından ABD vadeli endeksleri yüzde 1’e yakın artışla işlem görmeye başladı. Avrupa borsalarının da haftaya yükselişle başlaması bekleniyor. Başkan Trump ise AB ürünlerine yüzde 15 tarife uygulanacağını duyurdu.

TCMB’den Beklenen Anket Geliyor

Yurt içinde ise bugün TCMB’nin sektörel enflasyon beklentilerini içeren anket sonuçları açıklanacak. Bu veriler, yılın geri kalanı için enflasyon beklentilerine ışık tutacak.

Takip Et
Bildir
guest
Kimse görmeyecek. Yorumunuza cevap yazıldığında bildirim almak için. (İsteğe Bağlı)

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
0
Habere yorum yapabilirsiniz.x