ABD ile İran arasında yürütülen görüşmelerin tıkanması ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz Boğazı’nı abluka altına aldıklarını açıklaması, küresel piyasalarda haftanın sert başlamasına neden oldu.
Hafta sonu İslamabad’da yapılması planlanan görüşmelerden olumlu sonuç beklenirken, taraflar arasında uzlaşma sağlanamadı. İran tarafı ise ABD’nin adil davranması halinde anlaşma ihtimalinin sürdüğünü belirtti.
Yaşanan gelişmeler piyasalarda tedirginliği artırırken, petrol fiyatları yüzde 7’nin üzerinde yükseliş kaydetti. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY Endeksi de yüzde 0,40 artış gösterdi.
Yeni haftaya döviz kurları da yükselişle başladı. Dolar/TL 44,70 seviyesinden açılış yaparken, Euro/TL ise güçlü doların etkisiyle yüzde 0,37 gerileyerek 52,26 TL seviyesinden işlem görmeye başladı.
Küresel gelişmelerin etkisiyle piyasalarda dalgalı seyrin devam etmesi bekleniyor.








