Dolar/TL, 10 Mart 2025 Pazartesi günü güne yükselişle başlayarak 36,5190 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 36,4780’den tamamlanmıştı.
Pazartesi sabahı itibarıyla, saat 09:35’te dolar/TL yüzde 0,1 artışla 36,5190 seviyesinden işlem görürken, euro/TL de yüzde 0,1 değer kazancıyla 39,5940’tan satılmaya başlandı. Sterlin/TL ise yatay seyirle 47,1740 seviyesinde kalmaya devam etti.
Küresel piyasalarda dolar endeksi, yüzde 0,1 azalışla 103,8 seviyelerine geriledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın uyguladığı korumacı ticaret politikalarının ticaret savaşlarını derinleştirme riski ve ABD ekonomisinde büyüme yavaşlaması ihtimalleri, dünya genelindeki risk algısını artırarak varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Ayrıca, ABD’nin uyguladığı tarifelerin enflasyonist baskıları artırabileceği yönündeki endişeler de küresel piyasalarda yankı buluyor.
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, artan belirsizliklere rağmen ABD ekonomisinin “iyi bir yerde olduğunu” belirtti. Powell, faiz indirimleri konusunda acele etmeye gerek olmadığını ve daha fazla netlik sağlamak için para politikasının şu an için güçlü bir konumda olduğunu ifade etti. Faiz indirimlerinin haziran ayında başlayacağı yönündeki beklentiler, piyasada hakim olmaya devam ediyor.
Bugün, yurt içinde sanayi üretimi verileri, yurt dışında ise Almanya’daki sanayi üretimi ve dış ticaret dengesi ile Avro Bölgesi’nde Sentix yatırımcı güven endeksi izlenecek. Analistler, dolar endeksinde 103,5 puanın destek, 104,5 seviyesinin ise direnç olarak öne çıktığını belirtiyor.








