Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ Genel Müdürlüğü, Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde 5 Şubat 2026 Perşembe günü planlı su kesintisi yapılacağını duyurdu.
Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek çalışmalar nedeniyle, 00.10 ile 23.50 saatleri arasında Yıldırım ilçesinin bazı bölgelerine su verilemeyecek. Çalışmaların erken tamamlanması halinde suyun planlanan saatten önce verilebileceği belirtildi.
Yıldırım’da su kesintisi yapılacak bölgeler şöyle:
- Ertuğrulgazi Mahallesi: Huzurevi Caddesi’nin doğusu, Selçukbey Caddesi’nin güneyi ve Ertuğrulgazi Caddesi’nin kuzeyi arasında kalan bölge
- Siteler Mahallesi: Ertuğrulgazi Caddesi’nin kuzeyi ile 3. Sokağın güneyi arasında kalan bölge
- Fidyekızık Mahallesi: Üst kısımlar
- 75. Yıl Mahallesi: Üst kısımlar
- Bağlaraltı Mahallesi: Faydalı Sokak, 2. Funda Sokak, 6. Fatih Sokak, 6. Turan Sokak’ın kuzeyi ile A104 ve A106 sokakların güneyi arasında kalan bölge
BUSKİ, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almalarını isterken, detaylı bilgiye Alo 185 hattı ve BUSKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabileceğini açıkladı.
Osmangazi’de de Su Kesintisi
BUSKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ayrıca, Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaş Sakarya Mahallesi ve çevresinde planlı su kesintisi uygulanacağını bildirdi.
Açıklamaya göre bölgede 5 Şubat 2026 Perşembe günü saat 09.00 ile 18.00 arasında su verilemeyecek. Yetkililer, vatandaşların kesintiden olumsuz etkilenmemeleri için önlemlerini önceden almaları gerektiğini vurguladı.
