Bursa’da akıllara durgunluk veren olayda seyir halindeyken müstehcen içerikli video izleyen özel halk otobüsü şoförü, bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. Olay sonrası şoför meslekten men edilirken, hakkında idari ve hukuki işlem başlatıldı. Olaya ilişkin BURULAŞ’tan açıklama geldi.
Gece saatlerinde şehir içi ring seferi yapan özel halk otobüsünde meydana gelen olayda, iddiaya göre şoför, aracı kullanırken bir yandan da cinsel içerikli video izledi. Hemen arka koltukta oturan bir kadın yolcu, durumu fark ederek şoförü kayda aldı. Bir süre sonra şoföre seslenen yolcu, “Video izlemeyi kesecek misin? Otobüs kullanırken video izlemek de ne oluyor? Plakanı da alıp şikâyet edeceğim” diyerek tepki gösterdi. Şoför ise “Yanlış oldu, özür dilerim” diyerek kendini savunmaya çalıştı.
Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Yolcuların şikâyeti sonrası harekete geçen yetkililer, şoförün görevine son verdi.
Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası ve BURULAŞ’tan Açıklama
Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası Başkan Vekili Ramazan Çalan, olayın ardından vatandaşın karakola giderek şikâyetçi olduğunu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şoförün toplu taşıma kartının iptal edildiğini ve oda olarak gerekli işlemleri yaparak sürücüyü görevden uzaklaştırdıklarını söyledi. Çalan, “Bu kişi artık Bursa’da ya da başka bir yerde şoförlük yapamaz. Kurum ve camia olarak bizleri son derece rahatsız eden bir olaydı” dedi.
BURULAŞ ise yaptığı resmi açıklamada, olayın öğrenilmesinin ardından ilgili araç ve şoförün kısa sürede tespit edilerek görevden alındığını, yapılan değerlendirme sonucu sürücünün bir daha kamuya ait hiçbir toplu taşıma aracında çalışmaması için resmi sürecin başlatıldığını bildirdi. Açıklamada ayrıca, işletmeciye idari para cezası uygulandığı ve hukuki sürecin titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ, toplu taşıma hizmetlerinin temelinde vatandaşların güvenliği, huzuru ve konforunun yer aldığını, benzer durumların yaşanmaması için denetim ve eğitim çalışmalarının artırılacağını açıkladı.







