Bursa’da kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıya 181 bin 500 TL kaptırdı

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Harmancık ilçesinde 65 yaşındaki kadın, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıya 181 bin 500 TL kaptırdı. Jandarma ekiplerinin hızlı müdahalesiyle şüpheli yakalanırken, mağdurun parası eksiksiz olarak geri teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, 4 Şubat 2025 günü saat 21.00 sıralarında A.Ö. (65), kendisini telefonla arayarak polis olarak tanıtan bir şahsın, kimlik bilgilerinin suç örgütünün eline geçtiğini ve soruşturma için para göndermesi gerektiğini söylemesi üzerine dolandırıldı. A.Ö., dolandırıcının yönlendirmesiyle 91 bin 500 TL’yi elden, 90 bin TL’yi ise banka hesabı üzerinden olmak üzere toplam 181 bin 500 TL’yi şüpheliye teslim etti. Dolandırıldığını sonradan fark eden A.Ö., Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na giderek şikâyette bulundu.

Olayın ardından harekete geçen jandarma ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyerek dolandırıcının 16 N XXXX plakalı motosikletle olay yerine geldiğini tespit etti. Yapılan araştırmalar sonucunda şüphelinin A.İ.A. (69) olduğu belirlendi. Savcılık talimatıyla şüphelinin adresine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, zanlıyı yakalayarak dolandırıcılık sonucu elde edilen paraya el koydu.

Banka hesabına aktarılan 90 bin TL için mesai saatleri dışında banka yetkililerine ulaşılarak bloke işlemi gerçekleştirilirken, elden verilen 91 bin 500 TL de eksiksiz olarak sahibine iade edildi.

Şüpheli A.İ.A. hakkında yasal işlem başlatılırken, Bursa İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşları benzer dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Takip Et
Bildir
guest
Kimse görmeyecek. Yorumunuza cevap yazıldığında bildirim almak için. (İsteğe Bağlı)

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
0
Habere yorum yapabilirsiniz.x