Bursa’da karbonmonoksit patlaması başladı

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa ve çevresindeki illerde günler önceden duyurulan karbonmonoksit patlaması sabah saatlerinde başladı. Uzmanlar, havada yoğun bir koku hissedilebileceğinin altını çizerek, açık havada yürüyüş yapılmaması ve camların zorunlu olmadıkça açılmaması konusunda kritik uyarılarda bulundu.



Meteoroloji platformu Hava Forum, şehirde karbonmonoksit yoğunluğunun arttığını ve bunun sağlık sorunlarına yol açabileceğini duyurdu. Uzmanlar, özellikle baş ağrısı, öksürük ve halsizlik gibi belirtilere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Hava Kirliliği Artıyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla birlikte sis ve pusun etkili olması, İstanbul’da kirli havanın yayılmasına neden oldu. Hava Forum’un açıklamalarına göre, özellikle karbonmonoksit seviyeleri tehlikeli boyutlara ulaşmış durumda.

“Camları Kapatın, Açık Havada Fazla Kalmayın”

Yetkililer, vatandaşların sağlığını korumak için açık havada uzun süre vakit geçirmemesi ve pencereleri kapalı tutması gerektiğini vurguladı. Hava Forum’dan yapılan açıklamada, “İstanbul ve çevresinde karbonmonoksit patlaması yaşanıyor. Havada keskin bir koku hissediliyor. Baş ağrısı, öksürük ve halsizlik gibi belirtiler görülebilir” denildi.

Karbonmonoksit seviyelerinin bugün ve yarın yüksek kalmaya devam edeceği tahmin edilirken, uzmanlar özellikle solunum yolu rahatsızlığı olan kişilerin ekstra önlem almasını tavsiye etti. Yetkililer, hava kalitesi ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceklerini belirtti.

Takip Et
Bildir
guest
Kimse görmeyecek. Yorumunuza cevap yazıldığında bildirim almak için. (İsteğe Bağlı)

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
0
Habere yorum yapabilirsiniz.x