Bursa’da barajlardaki su oranının yüzde 0.73’e düşmesi nedeniyle şehir genelinde 12 saatlik planlı su kesintileri uygulanırken, bir boya fabrikasında kullanılan su miktarı tepkilere neden oldu.
Edinilen bilgilere göre, fabrikanın su kullanımının ardından dereye aktığı düşünülen suyun mor renkte olması, çevrede yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Özellikle barajlardaki kritik doluluk seviyeleri ve tarım alanlarında yaşanan su ihtiyacı göz önünde bulundurulduğunda, fabrikanın yoğun su kullanımı büyük eleştiri topladı.

Bursa halkı ise barajlarda suyun hızla tükenmesi ve planlı kesintiler uygulanırken, sanayi tesislerinin su kullanımına daha dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor.
Olay, suyun bilinçsiz kullanımını bir kez daha gözler önüne sererken, yetkililerin fabrikanın atık suyunun doğaya zararını ortadan kaldıracak önlemleri alması talep edildi.







