Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Soğukkuyu Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, Osmangazi Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Oturumu’nda ele alındı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, dönüşüm projesindeki konutların metrekareleri, vatandaşlarla yürütülen uzlaşma görüşmeleri ve dönüşüm şartları hakkında bilgi verdi.
KONUTLARDA METREKARE FARKI YÜZDE 6 CİVARINDA
Soğukkuyu’daki dönüşüm projesinde konutların metrekarelerine ilişkin yanlış değerlendirmeler yapıldığını belirten Başkan Erkan Aydın, bölgede 58, 70, 88 ve 92 metrekare büyüklüğünde dört farklı konut tipi bulunduğunu açıkladı.Konut tiplerine göre değişen metrekare farkının ortalama yüzde 6 seviyesinde olduğunu ifade eden Aydın, bu farkın yaklaşık 3,22 ile 6,5 metrekare arasında değiştiğini söyledi. Hesaplamalarda balkonların dikkate alınmadığını belirten Aydın, balkonlar da eklendiğinde yeni konutlarda 10-12 metrekarelik artış olduğunu savundu.Dönüşüm modelini eski ve yeni model otomobil karşılaştırmasıyla anlatan Aydın, vatandaşların mevcut konutlarını vererek herhangi bir fiyat farkı ödemeden yeni konut sahibi olabilmesinin önemli bir avantaj olduğunu dile getirdi. Aydın, yaklaşık yüzde 3-4 civarında bir farkla dönüşüm imkanı sunduklarını kaydetti.
SOĞUKKUYU’DA DÖNÜŞÜM İÇİN YÜZDE 50+1 UZLAŞMA ŞARTI
Kentsel dönüşüm kapsamında bölgede yaklaşık iki yıldır bilgilendirme ofisinin hizmet verdiğini belirten Aydın, ekiplerin vatandaşlarla çok sayıda görüşme yaptığını aktardı. Ancak bölgedeki yaşlı nüfusun yoğunluğu ve vatandaşların kendi aralarında uzlaşmakta zorlanmasının süreci yavaşlattığını ifade etti.Projenin hayata geçirilebilmesi için yüzde 50+1 uzlaşma oranına ulaşılması gerektiğini vurgulayan Aydın, gerekli çoğunluğun sağlanması durumunda dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmeye hazır olduklarını söyledi.
KAÇAK YAPILARA KARŞI DENETİMLER SÜRÜYOR
Meclis oturumunda kaçak depolar ve ruhsatsız inşaatlarla mücadele çalışmaları da gündeme geldi. Yıkım, cezai işlemler ve denetimlerin sürdüğünü belirten Aydın, kaçak yapılaşmanın önlenmesi ve mevcut yapıların takibine yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
Haber: Şeyma Nur Sezgin








