İnegöl’de miniklerden Ramazan fener alayı: Kur’an Kursu öğrencileri geleneksel yürüyüşle camide buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnegöl Müftülüğüne bağlı Hacı Adem Yaran 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen “Ramazan, Cami ve Hayat” teması kapsamında Ramazan ayına özel bir etkinlik düzenledi.


Etkinlik kapsamında Kur’an kursu öğrencileri, velileriyle birlikte akşam ezanının ardından Kur’an kursu binasından Uludağ Camiine kadar fenerler eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Osmanlı döneminden günümüze uzanan fener alayı geleneğinin yaşatıldığı yürüyüşte, Ramazan ayının simgeleri arasında yer alan Ramazan davulu ve maniler de yer aldı.


Cami içerisinde devam eden programda, minik öğrenciler Ramazan ayının anlam ve önemine yönelik çeşitli etkinlikler sundu. Bursa Diyanet İzcilik Kulübü izcilerinin de katıldığı programda öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve sunumlar, izleyenlerden ilgi gördü.


Program sonunda çocuklara pamuk şeker ikram edilirken, etkinlik neşeli anlara sahne oldu. Düzenlenen programla birlikte çocukların Ramazan ayının manevi atmosferini küçük yaşta tanımaları ve cami kültürüyle buluşmaları amaçlandı.

Takip Et
Bildir
guest
Kimse görmeyecek. Yorumunuza cevap yazıldığında bildirim almak için. (İsteğe Bağlı)

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
0
Habere yorum yapabilirsiniz.x